merk Facebook

Wie had ooit gedacht dat Facebook de strijd om jongeren zou gaan verliezen? Snapchat trekt jongeren meer aan dan het ‘oude’ Facebook waar ook je papa en mama hun leven delen. Facebook heeft sinds kort ook -een nageaapte service van Snapchat- videodeeldienst. Hoe komt het dat Snapchat zoveel aan populariteit wint ten op zichte van Facebook?

merk Facebook

  1. Snapchat is populairder onder jongeren dan Facebook en Instagram. Waarom? Omdat hun papa’s en mama’s niet op Snapchat ‘zitten’. En als ze dat wel doen, is de kans groot dat ze de prikkelende berichten missen. Want die berichten verdwijnen binnen 10 seconden.
  2. Het is de doelgroep voor adverteerders: ze zijn jong, nog zoekende, koopkrachtig (aan het worden). De Snapchatter schiet uit de heup en is lekker impulsief. Geen wonder dat Facebook het concept kopieert met hun fotodeeldienst Instagram.
  3. Bewegende beelden zeggen veel meer dan plaatjes. Snapchat-gebruikers delen iedere dag zo’n 6 miljard videoclips van maximaal 10 seconden. Een videoboodschap is veel sneller ingesproken en verstuurd dan een Facebookpost schrijven of een foto met een toelichting schrijven. Snapchat is makkelijker.

Door redactie