Iedereen heeft wel een portfolio of een cv met daarin diploma’s en/of behaalde certificaten. Of zoals in mijn geval een flinke schoenendoos met ook nog medailles (NAVO) en getuigschriften. De eportfolio is een digitale schoenendoos waar je veel meer kwijt kan dan op een standaard cv: producten, video’s, werkstukken, feedback, het past er allemaal in. De handige eportfolio is in opmars. Toch kan het nog beter. Een paar tips.

De stichting  ePortfolio Support (StePS) uit Maastricht wil coördinatie en versnelling aan brengen bij de invoering van een elektronisch portfolio voor eenieder die deelneemt aan het onderwijs en de arbeidsmarkt. Volgens eigen zeggen gebruikt 40 tot 60% van de studenten in het Hbo een ePortfolio en in het universitair onderwijs is dat bij de lerarenopleidingen 90%. Via hun cao hebben tweehonderdduizend ambtenaren recht op een eportfolio.

Het idee van een digitale portfolio is niet nieuw. Slimmeriken maakten al langer gebruik van websites als blogspot om daar een uitgebreide presentatie van zichzelf te plaatsen. Een bekende en één van de eerste is Eileen Platjouw, het leverde haar meteen een mooie baan op. En we kennen Wanda Catsman van het nieuwe solliciteren.

Digitale DNA
Het eerste dat een werkgever of potentiele opdrachtgever doet na het raadplegen van een eportfolio is googlen, linkedin bekijken, de tweets lezen, wat staat er op facebook of pinterest? En natuurlijk jouw naam op wieowie.nl of pipl.com checken. Als we iemand willen leren kennen zoeken we zijn digitale dna op. Kern van een eportfolio is jezelf zo goed mogelijk profileren, kern van een opdrachtgever is achterhalen wie je nu werkelijk bent. Een eportfolio is daarvoor te beperkt.

Zo kan het ook
Op een eenvoudig zelf te maken website (wordpress of blogspot) met bijvoorbeeld je eigen voor- en achternaam (voornaamachternaam.nl) kan je al je online activiteiten centreren. Je portfolio, je videopitch, je social media als linkedin, twitter en facebook en uiteraard je blogs. Groot voordeel is dat je baas bent over hetgeen je plaatst en schrijft. Je bent niet afhankelijk van andere organisaties. Je hoeft ook geen gegevens achter te laten ergens. Daarnaast is de website een soort dashboard. Je kan in een klap zien of je nieuwe likes hebt op je facebook, reacties op je blogs, hoeveel bezoekers er op je website zijn geweest.

Jezelf profileren is nog nooit zo eenvoudig geweest maar hou het vooral in eigen hand.

Door redactie