Imago politie nog nooit zo slecht

Imago politie nog nooit zo slecht

Het imago van de politie was niet eerder zo belabberd. Zijn er nog rechtgeaarde jongeren te vinden die willen werken bij de politie-organisatie? Of is dat juist het probleem en kiezen de geschikte kandidaten een andere job? De politie moet wat doen met employer branding (arbeidsmarktcommunicatie) want hun merk is negatief terwijl er 15.000 nieuwe agenten nodig zijn de komende jaren.

Opvallend hoe kwalijk de politie in het nieuws verschijnt de afgelopen jaren. Een snelle zoektocht op Google en je denkt dat we in een corrupt Afrikaans land wonen:
twee agenten misbruiken vrouw seksueel (en ontkennen totdat hun sperma wordt gevonden)
Haagse agent speelt jarenlang informatie door aan criminele organisaties
Politie stapelde fout op fout bij zaak Henriquez 
Politiemol verkocht informatie door
118 politiemensen konden bij geheime informatie zonder AIVD-screening 
Korpschef garandeerde banen van agenten na moord op Henriquez 
COR politie stap niet op na schandaal 
Vooraanstaande politiecommissaris Eindhoven verdacht van fraude en corruptie

Of ligt het aan de pers en media die in hun zucht naar sensatie de zaken opklopt? Bovenstaande lijst is makkelijk te verdubbelen en als eenvoudige eerzame burger zou je kunnen denken ‘ze moeten de politie wel steeds hebben die media’. Aan de andere kant; misschien is het ook slechts een topje van de ijsberg. ‘wat gaat er nog meer fout daar in het politie-apparaat? Enne, het zijn wel onze belastingcenten hé.’ Twee standpunten en ligt de waarheid in het midden?

Frustratiebaan
Mijn schoonvader was duidelijk van de laatste categorie en beklaagde zich altijd al over de politie. En dat is best gek want hij werkte zijn hele leven bij de politie. Het kwam er zelfs van dat ie burn-out kreeg van ellende. Destijds dacht ik: ‘die man werkt boven zijn niveau’. Later ontmoette ik een collega-ondernemer die bij de politie ontslag nam. Hij liep nog rood aan van frustratie toen hij de redenen vertelde. Hij zag collega’s spullen stelen van in beslag genomen goederen. Hup, zo in de eigen achterbak. Aanspreken van collega’s had geen zin en aankaarten bij de leiding ook niet. En na meerdere van dit soort incidenten (waaronder misbruik van bevoegdheden en overspel) was hij deze cultuur zat.

‘Ga boeven vangen’
Een imago wordt echter niet alleen bepaalt over wat we vernemen in de media of horen van bekenden of familie. Maar ook wat onze eigen ervaringen zijn met de politie-ambtenaar. En het vervelende voor de politie is dat we vaak pas met politiemensen in aanraking komen als er sprake is van een overtreding, misdrijf of iets anders vervelends. Een negatief idee is zo gemaakt. ‘Waar bemoeit ie zich mee, ga boeven vangen’ is een veelgehoorde reactie. Je eigen ervaringen tellen zwaarder dan wat je in de krant leest. Toch is de overvloed aan klachten en misstanden nu zo groot dat de conclusie gerechtvaardigd lijkt dat ‘het niet pluis is daar’. Interessant is de vraag hoe dit klimaat van ‘misdragen, liegen en misbruik in de politie-organisatie kan bestaan? Daar heb ik geen antwoord op. Vast staat dat het imago slecht is van de politieman of-vrouw in Nederland. De politiebond wil een onderzoek (sept 2016) naar corruptie binnen de organisatie en die komt er nu ook. Met de behoefte aan veel nieuw personeel ben ik benieuwd naar de reclamespotjes op radio en televisie. Zelf denk ik dat het vertrouwen het snelst herwonnen kan worden door veranderd gedrag.