De leraar Engels op de Mavo zei:”Marc, het wordt helemaal niets met jou. Je kan beter van school gaan”. Marc had dyslexie. Gefrustreerd door alle onvoldoendes generic versus genuine cialis tadalafil volgde hij het advies op en ging naar de CIOS, want sporten kon hij wel.
Jaren later, Marc Lammers is topcoach met een met gouden Olympisch medaille op zijn palmares, zoekt hij de leraar van de middelbare school op. Om hem te bedanken voor de onuitputtelijke brandstof die hij kreeg door die ene opmerking: ‘het wordt helemaal niets met jou.`

Dit verhaal vertelde hij onlangs voor een groep docenten. Zijn weg naar goud met de hockeydames in Beijing zit vol innovatie, focus en commitment. Mooie verhalen ook over concurrentie die trainingsmethoden willen kopiëren van Nederland en daarin falen. Denken in mogelijkheden en energie steken in de factoren waar je wel invloed op hebt. Dus niet alleen je blind staren op het resultaat maar op het proces. Het klinkt haast boeddhistisch. Op omstandigheden heb je geen grip wel op je eigen inzet. Een crisis? Yes, een crisis! Een crisis biedt kansen want ja als alles goed gaat dan is iedereen tevreden. Over die weg naar succes schrijft hij een boek met de veelzeggende titel ‘Yes, een crisis!’ Van het boek zijn al meer dan 15.000 exemplaren verkocht. In zijn boek geeft Marc tips en adviezen aan iedereen die als coach, trainer of docent top wil worden. Ik hoop dat Marc die leraar Engels er ook een geeft.

Door redactie