SEO verbeteren

Als je een website hebt, wil je natuurlijk dat deze goed gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Door je Search Engine Optimization (SEO) goed op orde te hebben, zorg je dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt.

Wij helpen je graag met SEO-copywriting, oftewel het schrijven van teksten die goed vindbaar zijn in Google. Daarom geven we je in deze blog tips om je website te optimaliseren voor SEO. Zo zie je dat lijntje in Google Analytics dat je bezoekersaantallen aangeeft, steeds verder oplopen. Dat wil jij toch ook?

Tip 1

GEBRUIK RELEVANTE ZOEKWOORDEN
De allerbelangrijkste tip binnen SEO-copywriting is om goede zoekwoorden te gebruiken in je teksten. Deze zoekwoorden moeten relevant zijn voor de inhoud. Met een zoekwoordenonderzoek ontdek je welke woorden dat zijn voor jouw website.

Daarnaast is het belangrijk om die woorden op een natuurlijke manier in de tekst te verwerken. Ook is het slim om synoniemen te gebruiken. Daarmee dek je niet alleen meer zoekwoorden af, je zorgt er ook nog eens voor dat de tekst fijner leesbaar is voor je bezoekers. Zie je dat we in deze tekst zowel het woord copywriting als tekstschrijven gebruiken?

Tip 2

OPTIMALISEER JE TITELS EN META DESCRIPTIONS
Naast de tekst zelf geven ook titels en meta descriptions informatie aan Google. Ze zeggen namelijk iets over waar de pagina over gaat. Zorg dus dat je ook hier de juiste woorden verwerkt en dat ze een duidelijke beschrijving geven van de inhoud. Zo zorg je dat de SEO van je website verder verbetert.

Tip 3

MAAK GEBRUIK VAN INTERNE EN EXTERNE LINKS
Door binnen je teksten naar verschillende andere pagina’s te verwijzen, kun je beter scoren in Google. Interne links – oftewel links naar andere pagina’s binnen je eigen website – helpen zoekmachines om te begrijpen hoe je website in elkaar zit en hoe de verschillende pagina’s met elkaar zijn verbonden.

Externe links – links naar pagina’s buiten je eigen domein – helpen ook. Als je naar websites verwijst die als een autoriteit worden gezien, dan hecht Google daar waarde aan. Andersom werkt het ook. Als andere websites naar jouw pagina verwijzen, dan verbetert de SEO van je website.

Tip 4

GEBRUIK AFBEELDINGEN OP JE PAGINA
SEO-copywriting is belangrijk, maar plaatjes zijn dat ook. Het maakt niet alleen je website aantrekkelijker voor bezoekers, het helpt ook mee in de zoekresultaten. Toch is Google nog niet zo goed in het herkennen van afbeeldingen. Daarom is het belangrijk dat je bij je afbeeldingen goede bestandsnamen en omschrijvingen plaatst.

Tip 5

OPTIMALISEER VOOR MOBIEL
Inmiddels suft het merendeel van de Nederlanders op het internet via hun smartphone. Bij een gemiddelde website komt zo’n 80% van de bezoekers van een mobiel apparaat. Daarom is een mobielvriendelijke website belangrijk voor SEO. Een ‘responsive’ website wil zeggen dat de lay-out van een website zich automatisch aanpast aan de mobile device.

Tip 6

ZET SOCIAL MEDIA IN
Het gebruik van social media kan helpen om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Socialmedialinks worden beschouwd als externe links en kunnen dus helpen om de autoriteit van je website te vergroten. Daarnaast kan het gebruik van social media helpen om meer verkeer naar je website te krijgen.

Tip 7

JE SCHRIJFT VOOR JE BEZOEKERS, NIET VOOR GOOGLE
Natuurlijk, je wilt hoog scoren in Google. Logisch! Maar daar schuilt ook een gevaar. We hebben al veel mensen gezien die schrijven om maar aan alle regels van Google te voldoen. De kans is groot dat je dan een tekst creëert die échte mensen helemaal niet meer prettig vinden.

Het gevolg? Deze lezers haken af. En minder bezoekers betekent minder hoog scoren in Google! Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. We raden dus altijd aan om goed te kijken wat bijdraagt aan je SEO-resultaten, maar nooit te vergeten dat je je teksten voor je bezoekers schrijft.

Door redactie